Blog Campers Barcelona

Consells pràctics per viatjar en camper de lloguer per primera vegada

Molts de vosaltres us estreneu com a usuaris de campers amb nosaltres i per aquest motiu l'equip de Campers Barcelona estem encantats de donar-te uns consells per viatjar amb les nostres camper de lloguer per primera vegada. Aquesta és la llista de detalls a tenir en compte durant la vostra primera ruta en camper.

És essencial conèixer les dimensions exactes de la camper: alçada, amplada i longitud, però tranquils, perquè nosaltres sempre te les recordem en més d'una ocasió en el moment del lliurament mentre repassem amb detall tot el que cal saber sobre la camper. A més, les dimensions del vehicle estan a la documentació de la camper que et lliurem en el moment de lloguer, però sempre pots escriure-les en un paper o en les notes de el mòbil i tenir-les a mà en cas de dubte. La conducció de les nostres furgonetes camper és molt similar a la d'un vehicle normal i no resulta gens difícil, és a l'abast de tots els conductors.

Sobretot, recomanem evitar ponts o túnels massa baixos o estrets, així com carrers de centres històrics i buscar rutes alternatives. Les restriccions d'altura sempre estan anunciades tant en cartells que trobareu a la carretar com en estacionaments i en barreres d'autopista.

  • Per a l'emmagatzematge de roba, et recomanem preparar l'equipatge en maletes toves, tipus bosses d'esport, perquè un cop tota la roba estigui col·locada en els armaris, les maletes no ocupin espai extra. Les bosses de roba es poden doblegar fàcilment i no ocupen espai. També recomanem portar motxilles petites per quan vulgueu fer alguna excursió o passeig un cop heu trobat un lloc ben idíl·lic per aparcar la camper.
  • Pel que fa al menjar, us aconsellem revisar la nevera de casa i posar en tapers el menjar que teniu d'alguna sobra o a punt de caducar. Portar tapers us anirà genial per si un altre dia us sobra menjar cuinat a la camper o d'algun restaurant o take away i així podeu guardar les restes per a un altre dia. En funció dels dies que estigueu en ruta, us recomanem acabar d'omplir els armaris de la cuina de la camper fent una primera parada a un supermercat on hi hagi un aparcament gran i pugueu aparcar amb comoditat i fer la compra per al viatge. Recomanem que compreu els bàsics per a cada dia: pasta, llet, arròs, oli d'oliva, sal, pa, embotits, galetes, etc. Però també és divertit provar la gastronomia d’allà on aneu. Així que, podeu començar la ruta amb la nevera plena de refrescos i el rebost per a emergències, però sempre deixar espai per a capritxos típics de cada zona. L'avantatge és que molts dels productes del dia a dia si sobren es guarden bé i es poden portar de tornada a casa.
  • És important tancar bé tots els armaris de la camper, tant els de roba com de menjar, perquè no s'obrin durant el viatge i es pugui trencar alguna cosa o fer mal als passatgers. També és important no deixar objectes a les estanteries o a les lliteres perquè poden caure. Coixins o roba de llit aguanten bé i no us heu de preocupar per si llisquen durant el viatge. També molt important tancar les claraboies i finestres de la camper abans de començar la ruta. El fet de no tancar-les podria fer que s'obrissin durant el viatge i danyar algun element de el vehicle o personal.
  • Sempre demana ajuda per maniobrar, la persona ideal sempre és el copilot, sinó segur trobaràs gent encantada d'ajudar. Para especial atenció si hi ha fanals, pals baixos i el portabicicletes a l fer marxa enrere.
  • És molt fàcil confondre els dipòsits d'aigua i de combustible, t'ho indiquem abans de la sortida, però sempre assegura't de localitzar-los a l’hora de reomplir.
  • T'aconsellem realitzar el buidatge d'aigua màxim cada 2 dies. Recorda que és absolutament necessari fer-ho en les àrees reservades per a aquest propòsit. Especialment el WC químic ja que hi ha substàncies químiques i buidar en el medi ambient no és responsable ni ecològic.
  • Un dels avantatges de viatjar en camper és la llibertat i comoditat d'improvisar i modificar la ruta en funció del temps o qualsevol altra circumstància. De totes maneres, sempre és recomanable tenir una ruta preestablerta que serveixi de guia i assegurar tenir lloc per pernoctar abans de la posta de sol. Us recomanem visitar l'entrada (link) sobre APPs per a pernoctar.
  • Per saber on podem dormir, primer hem de diferenciar si anem a pernoctar o si anem a acampar. De la mateixa manera que podem parar en qualsevol lloc amb el cotxe i fer una migdiada, també podem fer-ho amb una camper. El que no podem fer és acampar, la diferència és treure elements a l'exterior o desplegar elements que facin excedir la camper de les seves mides exteriors. Sempre és important veure què fan la resta dels campistes. Normalment hi ha unes normes, algunes escrites, altres no ... com ara el fet de treure taules i cadires o estendre la roba. Nosaltres recomanem aprofitar les parades en zones de càmping per rentar la roba i estendre, així com treure taules i cadires si no ocupes una plaça on podria pernoctar una altra caravana o camper.

Informació y reserves